Bel 24/7 onze Pechhulp: 073 657 9143

Loodgieterswerkzaamheden

Installatiebedrijf Lommers is al sinds de jaren 1930 een gevestigde en betrouwbare naam in Den Bosch en omgeving. Bij ons kunt u terecht voor diverse loodgieterswerkzaamheden.

Grote diversiteit aan Loodgieterswerkzaamheden

Onze installateurs zijn allen erkend en bekwaam en wij voeren een grote diversiteit aan loodgieterswerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het plaatsen, onderhouden en repareren van mechanische ventilaties, centrale verwarmingen, radiatoren, ketels, boilers, geisers en sanibroyeurs. Ook zijn wij ervaren in het repareren van sanitair en het installeren van o.a. CV-ketels, badkamers, keukens en wasmachines. 

Uw Loodgieter voor Service & Onderhoud

Naast onze standaard loodgieterswerkzaamheden hebben wij een eigen service- en onderhoudsdienst. Ook na installatie bent u verzekerd van vakkundig onderhoud. Bij eventuele storingen wordt u snel door een van onze monteurs geholpen.

Wij voeren verschillende loodgieterswerkzaamheden uit. De meestvoorkomende ziet u hieronder. Klik op de dienst om direct meer informatie te krijgen. 

Lekkages

Een kleine lekkage in huis kan leiden tot grote schade aan uw woning. Denk hierbij aan vocht in de muren of op het plafond, waterschade aan uw meubels of schimmel in huis door overmatig vocht. Het is daarom belangrijk om lekkages zo snel mogelijk te verhelpen. U kunt zelf al wat dingen doen om de schade te beperken maar schakel altijd een expert in als u een lekkage ook op de langere termijn professioneel verholpen wil hebben. 

Lekkage in huis, wat nu?

Een lekkage in huis is erg vervelend. Het is belangrijk om snel maatregelen te nemen. Wat kunt u zelf doen als er sprake is van een lekkage in huis.

  • Wanneer er sprake is van een lekkage rondom elektriciteitsleidingen of stopcontacten is het noodzakelijk om de elektriciteit uit te schakelen. Hiermee wordt kortsluiting voorkomen.
  • Vervolgens dient de oorzaak van de lekkage gevonden te worden. De oorzaak kan liggen bij de waterleidingen, maar ook bij de kranen of in de douche.
  • De volgende stap is het dichten van het lek. Door gebrek aan kennis en gereedschap is het vaak lastig om zelf lekkages op te sporen en te verhelpen. Schakel daarom altijd een professional in. Onze loodgieters kunnen u hierbij helpen.

Verschillende soorten lekkages

Er kunnen verschillende soorten lekkages in huis voorkomen. U kunt bijvoorbeeld een lekkage hebben in  uw vloerverwarming, de CV-ketel, de leidingen of aan het sanitair. Naast deze interne lekkages in uw huis wordt een lekkage ook vaak veroorzaakt door een lekkage aan het dak. Wij zijn daarom naast binnenshuis lekkages ook gespecialiseerd in lekkages aan daken of dakgoten. 

Onze loodgieters helpen bij iedere lekkage in huis. Ook met SPOED!

Goed onderhoud aan leidingen verkleint de kans op lekkages

Leidingen lopen niet alleen in de badkamer of het toilet, maar door het hele huis. Het is belangrijk om deze goed te onderhouden. Wanneer je regelmatig onderhoud laat uitvoeren wordt de kans op een defect minder groot. Omdat de meeste leidingen in de muur verwerkt zitten zie je defecten pas als er meer schade in huis veroorzaakt is. Laat uw leidingen dus regelmatig controleren om hoge kosten te voorkomen.

Verzekering bij lekkages

De kosten die gepaard gaan met een lekkage in uw huis kunnen snel oplopen. Vaak kun je (een deel van) de kosten vergoed krijgen van de verzekering. Dit is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten en welke voorwaarden hierbij horen. Neem na een lekkage contact op met uw verzekering om te kijken wat er mogelijk is en kijk bij het afsluiten van een nieuwe verzekering goed na het de verzekering is geregeld bij lekkages. Dit kan je een hoop geld schelen. 

Last van een lekkage in uw huis?

Verstoppingen

Verstoppingen in huis zijn erg vervelend en kunnen bovendien voor een nare lucht zorgen. Het is daarom belangrijk dat de oorzaak zo snel mogelijk opgespoord en verholpen wordt. Heeft u een verstopping in het toilet, in de badkamer of in de keuken? Lees hieronder waar de verstopping vandaan kan komen en wat u eventueel zelf kunt doen. Om een verstopping op te lossen is het echter altijd verstandig om een expert in te schakelen. 

Riool verstopt?

Riool verstopt, wat nu? Wanneer u een verstopping heeft in uw keuken, badkamer of het toilet kun je hier geen gebruik van maken. Maar waardoor komt het nu eigenlijk en hoe kun je het in de toekomst voorkomen?

Bij het dagelijkse gebruik stroomt er afvalwater met verschillende resten door de leidingen van het riool. Na verloop van tijd kunnen deze resten ophopen waardoor er een verstopping ontstaat. Het water stroomt niet meer door, komt terug en zorgt voor een vieze geur.

In dit geval kunt u proberen om zelf de verstopping te verhelpen. Let wel op, gebruik hierbij geen verkeerde chemische ontstoppingsmiddelen. Deze kunnen namelijk uw leidingen beschadigen in plaats van reiningen.

Daarnaast kan de verstopping ook een andere oorzaak hebben, zoals een leidingbreuk. Dit laatste is zelf niet zomaar te verhelpen. Vermoed u dat de leiding is gebroken? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. 

Afvoer verstopt? Wij lossen het voor u op!

Afvoer verstopt, wat te doen? Hoor je plotseling een borrelend geluid bij het laten weglopen van het water in de douche of in de gootsteen? Dit wijst op een verstopping. Na verloop van tijd ontstaat er een vieze geur en wordt er steeds minder water doorgelaten. 

 

Onze installateurs kunnen de verstopping verhelpen met een ontstoppingsveer, frees of andere benodigde materialen. Wanneer er defecten zijn kunnen ook deze ter plekke verholpen worden. Dit gebeurt uiteraard in overleg.

Last van een verstopte afvoer of riool?

Sanitair

Sanitair Installatie

Een specialiteit van Lommers is het plaatsen en vervangen van sanitaire voorzieningen zoals een badkamer, douche of toilet. Dit gaat vrijwel altijd gepaard met water dat moet worden aan- en afgevoerd. In de meeste gevallen gaat dit gepaard met (kleine) verleggingen van de leidingen.

Het installeren van sanitair vraagt daarom om een ervaren monteur, die over de juiste kennis en materialen beschikt. De kans op lekkages en verstoppingen wordt met een vakman minimaal.

Of het nu gaat over het vervangen van een toilet of het plaatsen van een nieuwe badkamer of wastafel. Wij hebben de juiste installateurs in huis.

Onderhoud Sanitair

Naast het installeren en vervangen van sanitaire installaties, voeren ook onderhoud uit.

Denk hierbij aan het preventief doorspuiten van het binnenriool, het preventief afsluiten van de stopkranen in vorstperiodes en het controleren van alle sanitaire toestellen zoals kranen, wastafels, etc.

Onderhoud aan sanitaire voorzieningen doen wij voor zowel particulieren als bedrijven. Neem hiervoor contact op met één van onze experts. 

 

Sanitair voor in uw Nieuwbouw?

Gaat u een nieuw huis bouwen of bent u bezig met een nieuwbouwproject? Ook voor nieuwbouw en nieuwe huizen verzorgen wij het sanitair. 

Wij werken met een vast team van ervaren installateurs die alles mogelijk kunnen maken. Van een complete nieuwe badkamer met stortdouche tot aan het leggen van alle benodigde leidingen op de juiste manier met topmaterialen.   

Nieuwe badkamer, douche of toilet laten plaatsen?

Installatie

Onze installateurs zijn al jarenlang zeer bedreven in het installeren van verschillende verwarmings- en sanitairsystemen. Denk hierbij aan o.a. CV installaties, kranen en gasfornuizen en inductiekookplaten. Ook voor het aansluiten van wasmachines of vaatwassers bent u bij Lommers aan het goede adres. 

  • CV Installatie

Bent u van plan om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, levering en installatie van de CV-ketel. Voor de verhuur en verkoop van CV-ketels werken wij nauw samen met ons zusterbedrijf Gasservice Brabant. 

  • Boiler Installatie

Een boiler zorgt voor warm water in huis. Een keukenboiler, een zonneboiler of een elektrische boiler, wij helpen u bij de aanleg, service en onderhoud. 

  • Buitenkraan Installatie

Wil u graag een buitenkraan laten plaatsen? Geen probleem! Wij kunnen in vrijwel iedere situatie de kraan plaatsen, ook op lastig bereikbare plekken.

  • Gasfornuis Installatie

Voor de installatie van uw gasfornuis of inductie kookplaat bent u bij ons aan het juiste adres. Al onze monteurs zijn gecertificeerd om vrijwel alle bekende merken gasfornuizen en inductiekookplaten te installeren. Bovendien kunnen wij ook de levering én onderhoud verzorgen. 

Lommers Installaties

Voor al uw Loodgieterswerkzaamheden

Heeft uw een lekkage, verstopping of wil u graag een nieuwe badkamer, sanitair of een CV-ketel geplaatst hebben? Voor al uw vragen of of een vrijblijvende offerte, neem van contact met ons op. Stuur een bericht via het contactformulier of bel ons op  073 657 9143

U ontvangt binnen 1 werkdag reactie.

Bedankt voor uw interesse in Lommers Installaties.

Stuur een bericht

Call Now ButtonBel ons