Wegens de vakantie zijn wij beperkt beschikbaar tot en met 20 augustus, voor spoed kunt u bellen naar: 073 203 3191

Wat kost airco plaatsen?

Je merkt vast dat het klimaat aan het veranderen is. De zomers in Nederland worden steeds warmer en we krijgen ieder jaar te maken met een aantal hittegolven. Ons lichaam is niet gemaakt om zoveel warmte te verdragen, dus verkoeling is dan geen overbodige luxe. Een ventilator zorgt helaas niet voor genoeg verkoeling en een mobiele airco maakt vaak opvallend veel geluid. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een vaste airco in huis te laten plaatsen. Maar wat kost het om een vaste airco te plaatsen in huis? En waar bestaan deze kosten uit? In deze blog lees je er alles over.

Waarom een airco plaatsen?

De voornaamste reden waarom je airconditioning in huis wilt, is natuurlijk om verkoeling te brengen tijdens warme dagen. Maar dat is niet het enige voordeel dat een airco met zich meebrengt. Naast verkoeling in de zomer, kan een airco ook warmte brengen in de winter. Een win-win situatie dus. Daarnaast zorgt een airco voor schone, frisse lucht in je huis en kan het de temperatuur gedurende de dag constant en aangenaam houden. Een airco maakt het leven in huis dus een stuk aangenamer.

Waar mag je een airco plaatsen?

Een split airco kan op twee manieren geplaatst worden in huis. Over het algemeen kan een split airco geplaatst worden op de volgende plaatsen:

  1. Wandmontage: een split airco kan aan de wand bevestigd worden op een strategische plek in de ruimte. Op deze manier kan de koele of warme lucht optimaal verspreid worden.
  2. Plafondmontage: wanneer er weinig wand ruimte beschikbaar is, is er ook de mogelijkheid om de airco aan het plafond te monteren.

Het is belangrijk om te weten dat er wellicht specifieke eisen en regels zijn voor het plaatsen van een airco, bijvoorbeeld met betrekking tot het geluidsniveau of de afstand tot de buren. Het is daarom verstandig om hier vooraf goed naar te informeren en eventueel een professional te raadplegen.

Hoelang duurt een airco plaatsen?

De tijd die nodig is om een airco te installeren, hangt af van verschillende factoren, zoals het type en de grootte van het systeem en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen kan een eenvoudige installatie van een split airco in een standaardkamer worden uitgevoerd in ongeveer een halve dag tot een hele dag. Dit omvat het monteren van de binnen- en buitenunits, het leggen van de leidingen, het aansluiten van de elektrische bedrading en het testen van het systeem.

Als de installatie echter complexer is, zoals bijvoorbeeld bij een centraal airconditioningsysteem voor een groot gebouw, kan de installatie enkele dagen tot weken duren. Het is daarom het beste om een ​​professionele installateur te raadplegen om een ​​schatting te krijgen van de tijd die nodig is om een airco te installeren op basis van jouw specifieke situatie.

Lommers: specialist in airco’s plaatsen

Als je op zoek bent naar een split airco, kan het lastig zijn om te bepalen welk apparaat het beste bij jouw wensen en behoeften past. Bij Lommers Installaties begrijpen we dat maar al te goed. Gelukkig kunnen wij je niet alleen helpen bij het vinden van de juiste split airco, maar ook bij het besparen op de energiekosten.

Bij Lommers Installaties bieden wij energiezuinige split airco’s aan van het merk Daikin. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen zorgen we voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat.

Bel ons