Wegens de vakantie zijn wij beperkt beschikbaar tot en met 20 augustus, voor spoed kunt u bellen naar: 073 203 3191

Duurzaam je huis verwarmen met een airco

Verduurzaming, stijgende gasprijzen en de opwarming van de aarde. Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij dat je er niets over leest. Hoe kan je tussen al deze veranderingen het hoofd koel houden en toch ervoor zorgen dat je er in de winter warm bij zit? Onze tip voor 2023: schaf een airco aan! Wist je namelijk dat veel airco’s je huis ook zeer zuinig kunnen verwarmen? In deze blog vertellen waarom jij moet kiezen voor een airco met verwarming.

Hoe werkt een airco met verwarming?

Een airco die kan verwarmen werkt eigenlijk precies hetzelfde als een lucht-lucht warmtepomp. De airco-installatie bestaat, net als bij deze warmtepomp, uit een binnen- en een buitenunit. Gebruik je de airco om te koelen, dan haalt de installatie warmte uit de binnenlucht en voert deze af naar buiten. Gebruik je een airco als verwarming, dan werkt dit juist andersom. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en vervoerd dit naar de binnenunit. Die verspreid vervolgens de warme lucht in de ruimte. Zelfs bij koude buitentemperaturen!

Gebruik een airco voor verwarmen en koelen

Zoals hierboven is uitgelegd kunnen sommige airco’s verwarmen én koelen. Hierdoor ervaar je het hele jaar het hoogste comfort in huis. Met de airconditioning houd je de kamers in de zomer lekker koel en in de winter comfortabel warm. Hierbij worden geen fossiele brandstoffen gebruikt, maar duurzame energie. Dit maakt het een energiezuinig en milieuvriendelijk apparaat.
Airco met verwarming

Kosten voor het verwarmen met een airco t.o.v. gas

Een airco is in staat om je huis goedkoper te verwarmen dan een cv-ketel. Het (deels) verwarmen met een airco gebeurt elektrisch, waardoor je minder gas verbruikt. Maar wat kost een airco als verwarming precies? Dit hangt af van meerdere factoren. Houd bij de aanschaf rekening met de COP waarde, het type airco en het vermogen van de airco. De gas- en energieprijzen hebben ook effect op hoeveel je kunt besparen.  

Gebruik een airco voor verwarmen en koelen

Wil je nog een stapje verder gaan in het verduurzamen? Combineer dan je airco met zonnepanelen. Hiermee wek je (een deel van) de stroom duurzaam op en vermindert je de CO2-uitstoot. Verwarmen met een airco en zonnepanelen zorgt er dus voor dat je minder last hebt van een stijgende energierekening. 

Start met verwarmen met een airco van Lommers Installaties

Wil je starten met duurzaam verwarmen? Dan is een airco dus een uitstekende optie. Het kost minder, verbruikt geen gas en stoot geen broeikasgassen uit. Hiermee ben je voorbereid op de toekomst en lever je een bijdrage aan een energiezuinige wereld. Een airco kopen die kan verwarmen? Je kunt bij ons terecht voor een split unit airco die je ruimte geleidelijk en snel verwarmt. Hierdoor kan je de airco uitstekend gebruiken in de winter. Altijd inclusief installatie! Heb je nog vragen, wij adviseren je graag verder.

Bel ons