Wegens de vakantie zijn wij beperkt beschikbaar tot en met 20 augustus, voor spoed kunt u bellen naar: 073 203 3191

Hoe moet ik de hoofdkraan afsluiten?

Iedere woning heeft een hoofdkraan. Wanneer deze kraan openstaat kun je probleemloos water gebruiken. Als je de hoofdkraan afsluit, stroomt er niet langer water jouw woning in. Deze kraan staat om deze reden altijd open. Toch zijn er een aantal redenen waarom het handig kan zijn om de hoofdkraan te sluiten. Zo is het enorm handig bij een verbouwing van de keuken of badkamer. Maar ook bij een lekkage kan het goed uitkomen om de hoofdkraan te sluiten. In deze blog vertellen wij waar de hoofdkraan zit en hoe je deze gemakkelijk af kunt sluiten.

Waar vind ik de hoofdkraan?

Als je nog nooit je hoofdkraan hebt afgesloten, dan weet je mogelijk niet waar je de hoofdwaterkraan kunt vinden. De meest voorkomende plek waar de hoofdkraan zich bevindt is natuurlijk vlak onder de watermeter. Deze bevindt zich vaak in je meterkast. De watermeter is een rond, plastic doosje. Op deze watermeter staan vaak 4 of 5 cijfers op zwarte vlakken en 3 cijfers op rode vlakken. Het kan zijn dat jouw watermeter niet in de meterkast staat. Kijk dan eens in de kelder, de keuken of bij de achterdeur.
Hoofdkraan sluiten

Hoofdkraan afsluiten in huis

De hoofdkraan afsluiten is geen ingewikkelde taak. Wanneer je de watermeter gevonden hebt zit op de leiding ernaast vaak een blauwe hendel. Deze hendel kun je de andere kant op draaien om het water af te sluiten. Het kan voorkomen dat je geen hendel hebt, maar een knop. Draai deze knop met de klok mee om de hoofdkraan af te sluiten. Het is belangrijk om na het sluiten van de hoofdkraan alle kranen in huis open te zetten. Zo zie je meteen of het water daadwerkelijk is afgesloten. Daarnaast zorg je op deze manier dat het water uit de leidingen is. Zo blijft er geen water liggen in de leidingen en is de kans op lekkages vele malen kleiner.

Hulp nodig bij het afsluiten?

Heb je moeite met het vinden van de hoofdkraan? Twijfel je bij het sluiten van hoofdkraan? Of heb je andere vragen wat betreft je hoofdkraan en het sluiten hiervan? Neem dan contact op met Lommers Installaties. Wij kunnen de hoofdkraan direct voor je sluiten, zo kun je meteen aan de slag met alle werkzaamheden aan je woning. Ook wanneer er zich problemen voordoen rondom de hoofdkraan kun je op onze expertise rekenen.

Bel ons