Dakgoot repareren of vervangen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Dakgoot repareren of vervangen

Soms is het nodig om de dakgoot te repareren of vervangen. Welke van de twee nodig is, hangt af van de schade aan de dakgoot. Wil jij jouw dakgoot laten repareren, schoonmaken of laten vervangen? Dan zit je bij Lommers op de juiste plek. We staan voor jou klaar en helpen je graag met dakgoot vervanging of reparatie!

Dakgoot schoonmaken

Het schoonmaken van dakgoten is belangrijk. Bladeren, takjes, afval en ander vuil kunnen zich ophopen waardoor de waterafvoer wordt belemmerd. Wanneer je niet regelmatig de dakgoot schoonmaakt en reinigt, kan dit leiden tot grote schade. Niet alleen aan je dak, maar ook aan de muren.

Dakgoot repareren

De dakgoot kan beschadigd raken door weersinvloeden, ouderdom of slecht onderhoud. Het is belangrijk om schade snel aan te pakken. Zo voorkom je grotere problemen. Het repareren van dakgoten bestaat vaak uit het dichten van scheuren of het vervangen van beschadigingen.

Dakgoot vervangen

In sommige gevallen kan de schade aan dakgoten zo groot zijn dat reparatie niet meer mogelijk of de moeite waard is. In deze situaties is het vervangen van de dakgoten de beste oplossing. Dit kan ook nodig zijn als je dakgoten verouderd zijn en niet meer voldoen aan de eisen van vandaag de dag.

Wanneer moet je dakgoten schoonmaken?

Het is aangeraden om de dakgoot minstens twee keer per jaar schoon te maken. Een goed moment is in de herfst, nadat de bladeren van de bomen zijn gevallen, en in het voorjaar, wanneer er veel pollen en ander vuil is. Daarnaast is het verstandig om de dakgoot te laten reinigen als je merkt dat de dakgoot verstopt raakt. Zo voorkomt je dat regenwater niet goed weg kan stromen en schade aan je dak of huis kan veroorzaken. 

Wat valt onder het schoonmaken van dakgoten?

Wanneer wij jouw dakgoten komen schoonmaken, zijn er een aantal stappen die wij zetten. Allereerst inspecteren we de dakgoot. Zo bepalen we hoe vuil jouw dakgoot is. Vervolgens verwijderen we het vuil. Hiervoor gebruiken we een hogedrukreiniger. Als alles schoon is, controleren we of er geen verstoppingen meer zijn en checken we of er geen lekkage is.

Dakgoot schoonmaken

Dakgoot repareren

Wat is er mogelijk qua dakgoot reparatie?

Moet jouw dakgoot gerepareerd worden door gebrek aan onderhoud, lekkage of slijtage? Dan kunnen wij dit op verschillende manieren doen. Zo kan er gerepareerd worden met kit, pasta, bitumen, soldeer of tape. Wat nodig is voor jouw dakgoot, baseren we op het gebruikte materiaal van de dakgoot. Voor het maken van de juiste keuze en het juist repareren van de dakgoot hebben wij ervaren werknemers.

Kosten van dakgoot reparatie

De kosten die gepaard gaan aan het repareren van jouw dakgoot hangen af van de grootte van het te vervangen stuk en de ernst van de schade. Als je wilt weten wat precies de prijs is om jouw dakgoot te laten repareren kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wanneer moet de dakgoot vervangen worden?

In sommige gevallen moet de dakgoot (voor een gedeelte) vervangen worden. Dit is een verstandige keuze wanneer de dakgoot erg beschadigd is of al erg oud is. Het is namelijk belangrijk dat jouw dakgoot in goede staat is. We adviseren je graag over verschillende opties in materialen (bijvoorbeeld zink, aluminium, kunststof) en zoeken met jou naar de juiste oplossing. 

Dit kunnen wij doen qua dakgoot vervanging

De prijzen voor het vervangen van dakgoten worden berekend op basis van de grootte van het te vervangen oppervlak.. Om een exacte prijs te weten kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Dakgoot vervangen

Een afspraak Plannen

Voor spoedeisende hulp bij pech zijn wij 24 uur per dag bereikbaar via onze Pechhulp: 073 656 9143. Voor werkzaamheden die iets langer kunnen wachten, kunt u bij ons een afspraak inplannen. Neem contact op via het contactformulier of bel ons.

Dit is ons werkgebied

Den Bosch – Rosmalen – Oss – Berlicum – Den Dungen – Vught   – Vlijmen – Nieuwkuijk – Haarsteeg – Ammerzoden – Hedel – Velddriel – Kerkdriel – Empel – Uden – Waalwijk – Boxtel – Veghel

Bel ons