Huis verwarmen met Airco

Door je woning (deels) te verwarmen met een airco, kun je besparen op je gasrekening. Met de stijgende gasprijzen is dit voor veel mensen een aantrekkelijke optie geworden. Een airco is de ideale oplossing om in de warme zomermaanden te zorgen voor verkoeling, en in de koudere maanden je woning gedeeltelijk te verwarmen. Wij geven je meer informatie over de voordelen, nadelen en kosten rondom het verwarmen van je woning met een split airco.

De voordelen van je huis verwarmen met een airco

De voornaamste reden waarom je airconditioning in huis wilt, is natuurlijk om verkoeling te brengen tijdens warme dagen. Naast het koelen van je woning, is een split airco ook ideaal om je woning, tijdens de tussenperioden, te verwarmen. Dit geldt voornamelijk voor de lente en herfst. Wij sommen een aantal voordelen voor je op.

  1. Kostenbesparend: verwarmen met een airco is in veel gevallen voordeliger dan verwarmen met een CV-ketel. Je bespaart flink op je gasrekening. 
  2. Ideaal bij woningen met zonnepanelen: de stijgende stroom- en gasprijzen hebben ervoor gezorgd dat we steeds bewuster omgaan met ons stroom- en gasverbruik. Veel huishoudens hebben dan ook zonnepanelen aan laten leggen. De airco werkt op elektriciteit, wat door de zonnepanelen wordt opgewekt.
  3. Snelle verwarming: de ruimte waar de airco hangt is snel op de gewenste temperatuur. Je kunt een stuk sneller de temperatuur veranderen dan dat met een cv-ketel kan.
  4. Luchtkwaliteit kan verbeterd worden: dit is natuurlijk afhankelijk van de airco die je kiest, maar veel airco’s kunnen de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in huis verbeteren.

De nadelen van je woning verwarmen met een airco

Het verwarmen van je woning met een airco heeft diverse voordelen. Echter zijn er ook een aantal nadelen die goed zijn om mee te nemen in je overweging. Ook deze hebben wij voor je op een rijtje gezet: 

  1. Aanschafkosten: Natuurlijk heb je in eerste instantie aanschafkosten waar je rekening mee moet houden. Een oplossing hiervoor is het huren van een airco. 
  2. Je woning wordt gedeeltelijk verwarmd: alleen de ruimte waar de airco hangt wordt goed verwarmd. Je moet vaak meerdere units in huis hebben hangen, wil je je gehele woning goed verwarmen. 
  3. Een airco maakt meer geluid: een airco kan meer geluid maken. Tip: kies voor een fluisterstille airco. 

Kosten om rekening mee te houden

Als je overweegt om een airco te gebruiken om je huis te verwarmen, is het belangrijk om na te denken over de kosten die hieraan verbonden zijn. Over het algemeen zijn de kosten van het verwarmen van je huis in de tussenperiode met airco lager dan die van het verwarmen met gas. Met onderstaande kosten kun je rekening houden:

  • Aanschafkosten: uiteraard is de grootste investering de koop van de airco. Wanneer je minder hoge aanschafkosten wil, kun je er ook voor kiezen om een airco te huren. 
  • Onderhoudskosten: ons advies is om je airco jaarlijks te laten onderhouden. Hiermee verleng je de levensduur en blijft jouw airconditioning zo efficiënt mogelijk werken. Wanneer je een airco bij ons huurt zit onderhoud hierbij inbegrepen. 
  • Verbruik: verdere kosten die verbonden zijn aan de airco zijn de maandelijkse energiekosten. 

Meer informatie over een airconditioning in jouw situatie?

Het vinden van de juiste airco kan een uitdaging zijn, gezien de vele verschillende modellen en functies die beschikbaar zijn. Maar geen zorgen, Installatiebedrijf Lommers heeft de nodige kennis en expertise om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij verkopen en verhuren wandmodellen van het merk Daikin, FTX-serie. Deze wandmodellen zijn compact en hebben een hoog rendement. Je kunt bij ons zowel een airco kopen als huren.

Wanneer je een airco koopt zit de installatie hierbij inbegrepen. Onze monteurs zijn F-Gassen gecertificeerd. Wil jij advies ontvangen of wil je een vrijblijvende offerte op maat? Neem dan gemakkelijk contact met ons op!

voordelen airco van lommers
Bel ons