Wegens de vakantie zijn wij beperkt beschikbaar tot en met 20 augustus, voor spoed kunt u bellen naar: 073 203 3191

Wat is een split airco?

Een split airco is een van de meest populaire soorten airconditioning. Hij bestaat uit twee delen – een binnenunit en een buitenunit – en biedt een efficiënte manier om jouw huis of kantoor te koelen. Maar wat is een split airco nu precies? Een split airco is een airco die bestaat uit twee afzonderlijke units. De binnenunit wordt meestal geïnstalleerd aan het plafond of aan de muur. Deze unit is verantwoordelijk voor het koelen van de ruimte. De unit die buiten geplaatst wordt is verantwoordelijk voor het afvoeren van warme lucht naar buiten.

Hoe werkt een split airco?

Een split airco werkt door middel van het koelmiddel R410A. Dit koelmiddel stroomt door de binnen- en buitenunit en zorgt ervoor dat warme lucht van binnen naar buiten wordt afgevoerd. De binnenunit bevat een verdamper die de warme lucht afkoelt en de koude lucht vervolgens terug de ruimte in blaast.

Voordelen van een split airco

Een split airco biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van airconditioning. Wij raden altijd aan voor een A-merk airco te kiezen. A-merk split airco’s hebben de volgende voordelen:

  • Energiezuinig;
  • Hoger rendement;
  • Weinig geluid;
  • Zowel koelen als verwarmen;
  • Airco heeft de mogelijkheid om lucht te filteren.

Installatie van een split airco

Het installeren van een split airco is een vrij ingewikkeld proces en moet worden uitgevoerd door een professionele installateur zoals Lommers Installaties. Het proces omvat onder andere het boren van gaten in de muur voor de leidingen, het monteren van de binnen- en buitenunit en het aansluiten van het elektrische circuit.

Wat kost een split airco?

De kosten van een split airco kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het model, het vermogen en de installatiekosten. Over het algemeen kunnen de kosten voor een standaard split airco variëren van ongeveer €1.000 tot €3.000 of meer. Daarnaast zijn er ook nog extra kosten voor installatie, zoals het boren van gaten en het plaatsen van de binnen- en buitenunit. Het is aan te raden om een offerte op te vragen bij Lommer Installaties om een beter idee te krijgen van de kosten van een split airco voor jouw specifieke situatie.

Lommers: jouw partner in airco's

Als je op zoek bent naar een split airco, kan het lastig zijn om te bepalen welk apparaat het beste bij jouw wensen en behoeften past. Bij Lommers Installaties begrijpen we dat maar al te goed. Gelukkig kunnen wij je niet alleen helpen bij het vinden van de juiste split airco, maar ook bij het besparen op de energiekosten.

Bij Lommers Installaties bieden wij energiezuinige split airco’s aan van het merk Daikin. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen zorgen we voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat.

Bel ons